Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.

STICHTING KIND EN ZIEKENHUIS
AV1 ROBOT
Stichting Kind en Ziekenhuis 

♥ Een deel van de opbrengst van onze veiling gaat naar het Bondgenotenproject (AV1 robot) van Stichting Kind en Ziekenhuis. Kind & Ziekenhuis is dé patiëntenorganisatie voor kinderen in de medische zorg. Kind & Ziekenhuis bevordert al ruim 40 jaar kindgerichte medische zorg vanuit het perspectief van kind en gezin in het ziekenhuis, thuis of elders. Dit is zorg waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke behoeften van kinderen, zoals het serieus nemen van angst en stress en het zoveel mogelijk voorkomen van pijn.

Minder eenzaam met de AV1 robot en Covid-19. Bijna alle kinderen gaan vanaf 11 mei weer naar school. Wij van #klapcoronadewerelduit willen dat ook de kinderen die dit niet kunnen toch in de klas zijn, met de Robot AV1. Zieke kinderen die niet naar school kunnen, hebben veel baat bij de hulp van een AV1 robot. Ze voelen zich minder eenzaam, meer verbonden met hun klas en vrienden en hebben het gevoel dat ze er door de robot toch bij blijven horen. Naar schatting zijn er in Nederland ruim 19.000 kinderen met een langdurige ziekte. Zij missen hierdoor vaak (buiten-)schoolse activiteiten en de sociale contacten met vrienden. 4.479 kinderen gingen in 2018 langdurig niet naar school. Dit aantal is gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Onderwijs biedt een sociale omgeving aan kinderen, waar zij op kunnen trekken met leeftijdsgenoten. Als dit wegvalt kan dit gevolgen hebben voor hun ontwikkeling. De AV1 robot staat in de klas en wordt door het zieke kind op afstand bediend met een beveiligde app. Het kind beslist zelf of het contact wil maken met de klas door in de app knopjes aan te raken. Via de AV1 robot kan het een vraag stellen, aangeven dat het alleen wil luisteren en de AV1 robot  in de fluisterstand zetten.

Stichting Kind en Ziekenhuis en de Vodafone Foundation stellen 25 robots gratis langdurig ter beschikking in Nederland, maar dit is in deze Covid-19 crisis natuurlijk lang niet voldoende. 

Download het hele Rapport

Meer info over AV1 robot of robot lenen? mijn-bondgenoot.nl

Youtube: https://youtu.be/NlgDd05Xcmw